Politik fra rødderne

DGI og Realdania støtter fem klyngeprojekter, hvor blandt andet tilbud som idrætsaktiviter skal sørge for at styrke landsbylivet.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto
DGI og Realdania støtter fem klyngeprojekter, hvor blandt andet tilbud som idrætsaktiviter skal sørge for at styrke landsbylivet. Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Fremtidens landsbyer overlever i klynger

Et stærkere fællesskab på tværs af bygrænser kan sikre de små landsbyers overlevelse i frem-tiden, lyder det fra flere eksperter. Borgerinddragelse og synlige kommuner er altafgørende for at vende udviklingen.

 netværk

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Langt over hundrede landsbyer har mistet mere end hver tiende indbygger siden 2010, og de, der er ramt hårdest af fraflytningen, er blevet halveret på få år. Samlet set har to ud af tre landsbyer mistet indbyggere de sidste fem år, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Det haster med at finde nye måder at udvikle landsbyerne på, hvis de skal overleve i fremtiden, og mange steder landet over har man indenfor de sidste par år taget et nyt våben i brug mod affolkningen og afviklingen af de danske landsbyer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57