Kommunen.dk
MENU
DGI og Realdania støtter fem klyngeprojekter, hvor blandt andet tilbud som idrætsaktiviter skal sørge for at styrke landsbylivet.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto
DGI og Realdania støtter fem klyngeprojekter, hvor blandt andet tilbud som idrætsaktiviter skal sørge for at styrke landsbylivet. Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Fremtidens landsbyer overlever i klynger

Fremtidens landsbyer overlever i klynger

Et stærkere fællesskab på tværs af bygrænser kan sikre de små landsbyers overlevelse i frem-tiden, lyder det fra flere eksperter. Borgerinddragelse og synlige kommuner er altafgørende for at vende udviklingen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Langt over hundrede landsbyer har mistet mere end hver tiende indbygger siden 2010, og de, der er ramt hårdest af fraflytningen, er blevet halveret på få år. Samlet set har to ud af tre landsbyer mistet indbyggere de sidste fem år, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.