Fra Femern-forbindelsen til Fyn på en time

Med en omfattende plan satser Svendborg og Langeland Kommuner på at blive en del af det kommende Femern-projekt. En vision, der kan få afgørende betydning for den regionale udvikling.

 transport

Af Mia Tang | [email protected]

De er trætte af at ligge for afsides i det sydfynske område. Smukt er her, men manglen på erhvervsliv og nye tilflyttere gør Sydfyn og øerne til et typisk udkantsområde. Befolkningstallet falder, og det samme gør kommunernes indtægter. Gennemsnitsalderen stiger, og det samme gør de sociale udgifter. 

”I den sammenhæng betyder infrastrukturen utrolig meget,”  forklarer Tim Jeppesen. Som direktør for Kultur, Plan og Erhverv i Svendborg Kommune er han en af arkitekterne bag planen ”Fra omvej til smutvej”, hvor målet er at få området koblet sammen med på Femernbælt-forbindelsen. ”Det kan få en kolossalt stor betydning for vores regionale udvikling. Det har altid været et vilkår, at vi ligger afsides, men behovet for at få en bedre kontakt ud mod verden stiger i takt med, at mere og mere lokal produktion lukker,” siger han. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Andet

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57