Fortovsfejning til overpris

Dyrt og dårligt. Københavns ordning om overtagelse af privates fortovsfejning møder massiv kritik.

 renhold

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

København vil være Europas reneste hovedstad i 2015, og det koster. I januar blev 1.918 nye matrikelejere indlemmet i en ordning, hvor kommunen overtager fortovsfejningen mod betaling.
”Det koster tre gange så meget som det, vi betaler vores gårdmand, og arbejdet bliver gjort dårligere. Vi er måske nødt til at fyre vores gårdmand, som er vigtig for både det sociale liv og renholdet i gården,” fortæller Aino Bredtved fra AAB afdeling 61.
Hun er langtfra alene med den holdning. Som beskrevet tidligere i avisen har København den klart dyreste ordning, og Kommunen har talt med flere boligforeninger i lignende situationer, der er utilfredse med prisen og ordningen. Thomas Sørensen står for gårdmændene i flere berørte egendomme:
”Når vi siger at vi aldrig ser dem feje herude, fortæller Københavns Kommune, at grunden er, at de kommer tidligt om morgenen. Men det passer ikke,” fortæller Thomas Sørensen.
Han har gennem længere tid lagt stikprøver ud for at se, hvad der blev fjernet, men indtil videre har han fundet dem alle sammen igen.
Et af de steder, han har som kunde, er AAB afdeling 61 på Vesterbro. Deres fortov er cirka 400 meter langt, og de skal årligt betale 145.000 kr. til kommunen. Det går til knap 400 mandetimer renhold om året. Altså mere end én time om dagen.
”De bruger højst fem minutter med en fejemaskine et par gange om ugen. Højst,” siger Thomas Sørensen.

Ingen påbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kultur

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57