Politik fra rødderne

Førtidspensionens arvtager deler vandene

Det er uklart, hvem der får adgang til de ressourceforløb, som regeringen vil sætte i stedet for førtidspension. S er åben for lempelig visitation, mens V vil stramme.

 reform

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

En åben ladeport eller et snævert nåleøje? Spørgsmålet om 'hvem' og 'hvor mange', der skal have adgang til de såkaldte ressourceforløb, som regeringen vil sætte i stedet for førtidspension til folk under 40 år, kommer til at spille en central rolle, når forhandlingerne om en kommende reform af førtidspension og fleksjob for alvor kommer i gang.

Formålet med ressourceforløbene er at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor nytter det ifølge socialrådgivernes formand, Bettina Post, ikke noget, hvis man vælger at lade visitationen til forløbene være lige så snæver, som den er til førtidspension i dag. Her er kravet, at borgerens arbejdsevne er permanent og betragteligt nedsat.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57