Politik fra rødderne

Forsyningssekretariat presser prisloft med 470 millioner

136 vandselskaber kender ikke deres prisloft, da Forsyningssekretariatet har presset lofterne uretsmæssigt og de nu skal genberegnes. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen beklager og nærlæser kendelsen

 afgørelse

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Prisloftet for 136 vandselskaber er blevet underkendt og skal genberegnes. Det slog Konkurrenceankenævnet fast i en kendelse i sidste uge. Årsagen er, at vandselskabernes brancheorganisation Danva har fået medhold i en principiel klage over prislofterne for 2012 og 2013, hvor Forsyningssekretariatet har korrigeret for såkaldt 'luft' i prisberegningerne, hvilket betyder, at selskaberne i princippet er blevet frarøvet et økonomisk råderum, som de har haft ret til.

- Det er fuldstændig uhørt, at Forsyningssekretariatet uretmæssigt går ind og presser prisloftet ned med 470 millioner kroner, når der ikke er hjemmel til det i loven, siger Carl-Emil Larsen, der er direktør i Danva.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57