Politik fra rødderne

Forskning: Social faglighed giver bedre styr på økonomien

Fagligheden er afgørende i forsøget på at holde igen på udgifterne til det specialiserede socialområde. Det er den foreløbige konklusion fra kommende ph.d.-afhandling

 socialøkonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Balancegangen mellem kravene i den sociale lovgivning og hensynet til økonomien har voldt kommuner i hele landet store problemer de seneste år. De snærende økonomiske rammer har ført til store omlægninger af indsatsen til mange af landets handicappede og socialt udsatte. Ofte gennemført på en måde, som enten står i kontrast til den sociale lovgivnings intentioner eller har været i direkte strid med den.

Men ifølge ph.d.-studerende Anne Kirstine Svanholt fra Aalborg Universitet er netop respekten for de faglige hensyn, som ligger til grund for lovgivningen, af stor betydning, når man i en kommune forsøger at få nedbragt udgifterne på det specialiserede socialområde.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57