Kommunen.dk
MENU

Forskellig behandling af lungekræft

Forskellig behandling af lungekræft

I Region Hovedstaden er overlevelsen for patienter med lungekræft op til 20 procent højere end i Vestdanmark, viser ny rappor

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Patienter med lungekræft får forskellig behandling alt efter, hvor i landet, de bor. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. Ifølge rapporten er der stor forskel på, hvor tidlig, hvor hyppig og hvor udbredt kemo- og strålebehandling er, og om patienter bliver tilbudt operationer. Og netop de faktorer har stor betydning for helbredelsen. Patienter i Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland har således mellem 10 og 20 procent højere dødelighed end patienter i Hovedstaden. Den store forskel kan ikke forklares med forskelle i befolkningen, da tallene er korigeret for bl.a. alder, sygdomsstadie på diagnosetidspunktet og øvrige sygdomme.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.