Forkælede strissere til forhandlingsbordet

Politiet har særstatus i et velfærdssamfund, der tvinger alle andre til at effektivisere og spare. Og det forringer muligheden for at få et moderne politi, mener ekspert.

 blå klink

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Mens politikerne ikke tøver med at svinge sparekniven over kommunernes kernevelfærd, tør stort set ingen diskutere effektivisering og besparelser hos politiet. Sådan lyder det fra lektor ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, Adam Diderichsen, og anledningen er, at forhandlingerne om et nyt politiforlig, der skal gælde fra årsskiftet, netop er gået i gang. Lektoren kalder politiforbundets forhandlingsposition ‘forkælet’ og efterlyser en politisk diskussion af politiets opgaver og de mest effektive og moderne måder at løse dem på.

- Hvis det var Danmarks Lærerforening, der krævede, at der bare skulle gives flere penge til folkeskolen, så ville man spørge, om man fik nok for de penge, og om man kunne gøre det på andre og bedre måder. Den diskussion har vi overhovedet ikke, når det gælder politiet, siger Adam Diderichsen.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57