Politik fra rødderne

Forfaldne boliger koster omgivelserne dyrt

Der ligger mere end kosmetiske hensyn i at nedbringe antallet af tomme huse og forladte bygninger. En strategisk indsats fra kommunerne kan gøre en stor forskel

 plan og byg

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Baldrede ruder, slidte stakitter og afskallet maling. Tomme, forladte eller forfaldne huse er som ar i landskabet. Og den trøstesløse stemning, som de er udtryk for, rækker langt længere end bygningens egne trætte mure. Den giver også genlyd i de omkringliggende huse, landskaber og landsbyer. Både visuelt, men i høj grad også økonomisk.

- Det koster at lade bygningerne i yderområderne forfalde, for det smitter af på huspriserne. Hvis man skal have lyst til at købe en bolig, skal man også være sikker på, at ens omgivelser er interessante og attraktive, siger vicedirektør i Nykredit Poul Erik Jørgensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57