Kommunen.dk
MENU
I Horbelev har man knækket koden, der gerne skulle sikre, at ungdommen bliver boende og at nye borgere flytter til. 
Foto: Bjørn Marcus Trappaud / Polfoto
I Horbelev har man knækket koden, der gerne skulle sikre, at ungdommen bliver boende og at nye borgere flytter til. Foto: Bjørn Marcus Trappaud / Polfoto

Forenet for fremtidens skyld

Forenet for fremtidens skyld

Horbelev var ved at dø, de kommunale institutioner blev lukket, arbejdspladserne forsvandt og huspriserne faldt. Men takket være et stærkt engagement og en visionær investeringstilgang har byen vendt udviklingen og er blevet borgmesterens yndlings-eksempel på fremtidens landsby.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Fuglene kvidrer nærmest febrilsk i forårsluften. Horbelev, en landsby med knap 600 indbyggere i det nordøstlige hjørne af Falster, er ikke død. Men det var tæt på. For fem år siden så det sort ud. De kommu-nale arbejdspladser i dagplejen og på plejehjemmet havde Guldborgsund Kommune ad flere omgange fjernet i centraliseringsrunder, der samlede alt i Nykøbing Falster. Folkeskolen var også for længst blevet lukket, og friskolen, der havde forsøgt at fylde hullet, havde drejet nøglen om. Tomme bygninger og boliger fortalte med tavse vinduer historien om en by, der var ved at visne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.