Politik fra rødderne
Ved Folketingets åbning i 2014 gik Mogens Lykketoft forrest, men i år bliver det den nye formand Pia Kjærsgaard. Og spørger man de afgående MF’ere, så skorter det ikke på udfordringer for Lykketofts efterfølger: Ifølge Ole Sohn plages tinget af en uforsonlig kultur, hvor fælles løsninger drukner i forsøg på at spænde ben for hinanden. Foto: Jonas Olufson / Polfoto

Folketinget åbner i minus

Debatkulturen har udviklet sig negativt, arbejdspresset er blevet større og Folketingets arbejdsform er generelt forældet, lyder kritikken fra eksperter og tidligere medlemmer. Imens vokser politikerleden i befolkningen. 

 parlamentarisk

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

I denne uge åbner Folketinget. Der er kommet nye folketingsmedlemmer og ny regering, men det danske demokratis udfordringer er de samme som før sommerferien. En rundspørge, som Kommunen har lavet blandt de folketingsmedlemmer, der har indstillet karrieren og valgt ikke at genopstille ved det seneste valg, viser, at der er behov for nytænkning af dialogen og arbejdsformerne i Folketinget.

Ni ud af ti mener, at den politiske debatkultur er blevet værre, og syv ud af ti mener, at politikerne har fået markant mindre tid til at sætte sig ind i det politiske arbejde i den tid, de har siddet i Folketinget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57