Politik fra rødderne
Tragedien i Middelhavet blev chokerende virkelig, da aktivister fra Amnesty mødte folk på kajen i Allinge. I ligposer. Foto: Jacob Ehrbahn / Polfoto

Folkemødet er faktisk folkets. Og lobbyisternes.

 rapport

Af Michael Kjærgård | [email protected]

Når politikere og andre beslutningstagere hvert år i juni sætter kursen mod solskinsøen i Østersøen for at møde folket, så møder de – folket. Og næsten lige så mange lobbyister, hvoraf dog en pæn sjat er af den folkelige slags der sædvanligvis kaldes aktivister.

En analyse af Folkemødet 2016 fra public affairs-bureauet Operate og Folkemødesekretariatet oplister folkemødedeltagernes baggrund: 49 procent er privatpersoner, der er kommet for oplevelsens skyld, herunder for debatternes skyld. Andre 14 procent rubriceres i analysen som lobbyister/aktører, men af den slags der ligesom privatpersonerne ikke får penge for at være der, men kommer af lyst. I alt 63 procent ikke-professionelle, kan vi kalde dem.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Politikerliv

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57