Politik fra rødderne

Folkekirken bør betale for sig selv

Agoras debattører er -enige om, at folkekirkens økonomi skal frigøres fra statens. Men en række overvejelser bør gøres: Hvad har man gjort i vores nabolande, skal kirkeskatten afskaffes eller skal kirken opdeles i en religiøs og kulturel del?

 agora

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Politisk blogger Jon Kiellberg har sat spørgsmålet om statslig finansiering af folkekirken til debat på Agora. Debattens omdrejningspunkt er ikke ‘om’, men ‘hvordan’ adskillelsen af kirke og stat skal gøres. Der bør værnes om dele af kirkens formål og ske en modernisering af andre, mener blandt andre Peter Høst, hovedbestyrelsesmedlem i Kristendemokraterne. Han advarer mod at handle for drastisk i adskillelsen af kirke og stat.

“Kirken og kristendommen har spillet en central rolle i 1.000 år, hvorfor vi nøje skal overveje, hvilke konsekvenser det vil have at vinke farvel til denne del af vores samfundsarv,” pointerer han. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57