Politik fra rødderne

MindSpring har blandt andet afholdt et forældreforløb, hvor deltagerne efterfølgende fortalte, at de havde ændret syn på, hvordan de ville opdrage deres børn. 
Foto: Historiefabrikken
MindSpring har blandt andet afholdt et forældreforløb, hvor deltagerne efterfølgende fortalte, at de havde ændret syn på, hvordan de ville opdrage deres børn.  Foto: Historiefabrikken

Flygtninge skal hjælpes – af flygtninge

Der går for lang tid, før flygtninge med traumer kommer i behand-ling, og kulturelle forskelle står ofte i vejen for integrationen. Et projekt med vokseværk bruger coaching og dialog flygtninge imellem til at løse nogle af problemerne.

 mindspring

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Det virker oplagt, at personer med problemer hjælpes af folk, der har kendskab til selv-samme problemer. Mange pædagoger på institutioner for udsatte unge har selv været ude på et sidespor i teenage-dagene, og psykologer er ofte drevet af at have haft psykiske problemer tæt inde på kroppen. Så hvorfor skal flygtninge kun tale med danske sagsbehandlere, der ikke har oplevet at se tøndebomber ramme naboen eller sejlet i gummibåd over Middelhavet?

Det skal de heller ikke nødvendigvis. I projektet MindSpring, der er startet op i Danmark af Dansk Flygtningehjælp, er pointen, at “gamle” flygtninge skal hjælpe nye flygtninge med de mange udfordringer, der er ved at skulle vænne sig til en ny tilværelse og en anderledes kultur, mens rygsækken er proppet med grusomme minder, der står frisk i erindringen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57