Kommunen.dk
MENU
Kunsten rykker frem i det kommunale bybillede, ikke mindst i Helsingør,  der har lagt mur til dette værk. Foto: Helsingør Kommune
Kunsten rykker frem i det kommunale bybillede, ikke mindst i Helsingør, der har lagt mur til dette værk. Foto: Helsingør Kommune

Flertallet af kommuner investerer aktivt i kunst

Flertallet af kommuner investerer aktivt i kunst

Kunst medvirker aktivt til at styrke den lokale identitet og øge borgernes livskvalitet. Det mener kommunerne i ny national undersøgelse. Helsingør, Assens, Aalborg, Lolland og Kolding er nogle af de kommuner, der målrettet arbejder på at styrke kunsten i det offentlige rum.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

75 af de 98 danske kommuner har deltaget i undersøgelsen ’Kunst i det offentlige rum. Nationalt overblik over offentlig økonomi, praksis og formål.’, der er udarbejdet af Manto for Statens Kunstfond. Rapporten viser, at hovedparten af de danske kommuner investerer aktivt i kunst i det offentlige rum med henblik på at skabe bedre livskvalitet for borgerne – og ikke blot udsmykke og forskønne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.