Politik fra rødderne

Finanslov med enkelte kommunale knaster

Nulvæksten står fast, men regeringen styrede uden om flere af de mere ømtålige punkter for kommunerne med aftalen om næste års finanslov.

 analyse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var med en velkoordineret pressestrategi, at statsminister Helle Thorning-
Schmidt (S) for alvor fik skudt gang i efterårets finanslovsforhandlinger. På en og samme dag i starten af august brød hun sommerferiens tavshed med stort set enslydende budskaber på forsiden af landets tre største dagblade. Enhedslisten kunne godt pakke kritikken væk og opgive ultimative krav på dagpengeområdet.

Tre måneder senere må regeringens støtteparti erkende, at hun fik ret. Vi fik en finanslov, som på de afgørende punkter er identisk med regeringens oprindelige udspil. Nulvækst i den offentlige sektor, fastholdelse af sporet med strukturelle reformer med henblik på at øge arbejdsudbuddet og en hård opbremsning i det offentlige investeringsniveau i forhold til indeværende års kickstart.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57