Politik fra rødderne

Fem kommuner vil sænke skatten

Blot fem kommuner har søgt om kompensation for at sænke skatten. 22 vil hæve skatten

 skatteloft

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Der er stadig et stykke vej, før det årlige skattepuslespil går op. 22 kommuner har anmodet Økonomi- og Indenrigsministeriet om at få lov til at hæve skatten med i alt 612 mio. kr.
Sommerens økonomiaftalen giver imidlertid kun rum til en samlet skattestigning på 250 mio. kr. Og for hver krone en kommuna hæver skatten, skal en anden kommune sænke skatten med en krone andre kommuner sætter beløbet ned med et tilsvarende beløb.

For at tilskynde flere kommuner til at sænke skatten indførte regeringen i forbindelse med forårets aftale om en justering af udligningsordningen en tilskudspulje, der kompenserer ¾ af de tabte indtægter, som en skattenedsættelse fører med sig i 2013, 50 pct. i 2014 og 2015. I 2016 lyder kompensationen på 25 pct.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57