Kommunen.dk
MENU
De 400 lavenergiboliger i Stenløse Syd beskrives som en kæmpe succes, der har vist vejen for entreprenører og myndigheder herhjemme og ikke mindst i udlandet, hvor projektet er blevet omtalt af store internationale medier som Wall Street Journal og BBC.  Foto: Niels Christensen/Polfoto
De 400 lavenergiboliger i Stenløse Syd beskrives som en kæmpe succes, der har vist vejen for entreprenører og myndigheder herhjemme og ikke mindst i udlandet, hvor projektet er blevet omtalt af store internationale medier som Wall Street Journal og BBC. Foto: Niels Christensen/Polfoto

Fem års benspænd til miljøambitiøse kommuner

Fem års benspænd til miljøambitiøse kommuner

Med et snuptag fjernede regeringen før nytår kommunernes mulighed for at stille skærpede energikrav til nybyggeri. I de kommuner, der har haft stor succes med at gå forrest i kampen for lavenergibyggeri, undrer man sig og kalder lovændringen for uigennemtænkt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I Egedal Kommune har man begået en succeshistorie. I Egedal Kommune undrer man sig. Stenløse Syd er navnet på et byområde i kommunen, som huser i omegnen af 400 lavenergiboliger – boliger bygget efter langt højere energikrav end dem, der findes i bygningsreglementet. Boligerne sparer årlig flere hundrede ton CO2 sammenlignet med konventionelt byggeri. Det har siden 2003 vakt international opmærksomhed i medier som Wall Street Journal og BBC, og regeringschefer, ministre og andre repræsentanter for regeringer og kommuner fra det meste af verden har besøgt Stenløse Syd.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.