Politik fra rødderne

Fagbevægelsen retter blikket mod de borgerlige

Medlemmernes ændrede stemmemønster og udsigten til en ny regering har fået fagbevægelsen til at orientere sig mod de borgerlige. Flere fagforbund fortæller om et langt tættere samarbejde.

Af Jon Kiellberg | [email protected]

Det vakte stor opsigt sidste år, da Dansk Metals formand, Claus Jensen, var gæstetaler på Venstres landsmøde. Det var første gang, at et traditionelt rødt forbunds formand holdt tale på et Venstre-landsmøde, men måske var det slet ikke så overraskende endda. For alle de fagforbund, Kommunen har talt med, fortæller, at de i stigende grad retter blikket mod de borgerlige partier. Ifølge Dansk Metals Claus Jensen spiller udsigten til et eventuelt regeringsskift en rolle. 

- Det er ingen hemmelighed, at vi også holder møder med Lars Løkke Rasmussen. Venstre står jo til at få en del mandater i ryggen, så det er klart, at vi også orienterer os i den retning i forhold til et eventuelt regeringsskift, siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57