Politik fra rødderne

Færre offentlige ansatte er særligt dansk krisemedicin

De danske offentlige ansatte har måttet bære en langt større del af byrden med at dæmme op for den økonomiske krise, end kollegaer i andre vestlige lande

 afskedigelser

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Løntilbageholdenhed og stillinger der ikke bliver genbesat, har været en dominerende dagsorden i den danske offentlige sektor, siden den økonomiske krise brød ud i 2008. Det har ifølge en ny rapport fra OECD bidraget med en langt større andel af de offentlige besparelser end i en række andre vestlige lande.

26 OECD-lande indgår i rapportens undersøgelse. Og gennemsnitligt udgør reduktioner af udgifter til ’velfærdsprogrammer’ som overførelsesindkomster, pensionsordninger og infrastruktur to-tredjedele af alle besparelser, der er gennemført eller forventes gennemført i perioden 2009 – 2015.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57