Politik fra rødderne

Færre leverandører på delaftaler i fremtiden

Færre leverandører på SKI’s rammeaftaler kan føre til bedre priser på kort sigt, men skade konkurrencen i det lange løb, lyder vurderinger fra kommuner og erhvervsbranche. SKI åbner foreløbigt op for færre leverandører på rammeaftalernes delaftaler.

 rammeaftaler

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI, er i en ombrydningstid. Nytænkning er påkrævet, og blandt overvejelserne er at invitere færre leverandører ind på de enkelte delaftaler på rammeaftalerne. Og det er den helt rigtige vej at gå, fordi for mange leverandører i dag er et generelt problem på rammeaftalerne, mener indkøbschef i Viborg, Per Tolstrup.

”Leverandørerne har jo ikke haft nogen vished for omsætningen. Derfor har deres aftaler været dårlige. Nu fremlægger ejerne af SKI så en strategi, der siger, at vi vil have attraktive aftaler, der er meget klare. Det må alt andet lige betyde, at man skrænker ind til en enkelt eller ganske få leverandører,” siger Per Tolstrup, der også er bestyrelsesmedlem i IKA, Foreningen af offentlige indkøbere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57