Politik fra rødderne

Færre kvoter vil styrke klimaindsatsen

Martin Lidegaard ærgrer sig over, at der hidtil har været begrænset opbakning til at mindske antallet af CO2-kvoter

 eu

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Tidligere var prisen 320 kroner for at udlede et ton CO2, i dag er den omkring 25 kroner - og når det er billigt at sende CO2 ud i atmosfæren, forsvinder virksomhedernes incitament til at spare på strømmen og omlægge til mere miljøvenlig energi.
Derfor vil EU's klimakommissær Connie Hedegaard (K) forsøge at hæve prisen ved at stoppe udstedelse af 900 mio. nye CO2-kvoter, som ellers skulle ud på markedet i år og næste år.

I Folketinget har det fået Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt til at spørge klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (R) om han er positivt eller negativt indstillet overfor Kommissionens forslag om at reducere udbuddet af CO2-kvoter for at presse prisen op. Til det svarer ministeren bl.a.:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57