Politik fra rødderne

Få sundhedsopgaver løses gennem OPP

Små budgetter, komplekse opgavebeskrivelser, et manglende privatmarked og rigide regler er budene på, hvorfor offentlig-private partnerskaber ikke er slået igennem på sundhedsområdet. 

 opp

Af Redaktionen | [email protected]

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev en større del af de sundhedsfaglige opgaver heriblandt forebyggelse pålagt kommunerne. Selv om det er oplagt at løse disse opgaver gennem offentlig-private partnerskaber har det skortet på projekter. 

”Kommunerne står for nogle komplekse opgaver, og her vil det være frugtbart at samarbejde med det private. Kommunerne har eksempelvis en behandlingsforpligtelse, når patienter visiteres fra et regionalt sygehus. For at opfylde den forpligtigelse vil det være givtigt at skabe bedre koordination gennem bedre ekspertise,” siger Thomas Peter Wendel, der står bag afhandlingen ”Offentlig-private partnerskaber i sygehusvæsenet - Columbusæg eller råddent æg?”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57