Politik fra rødderne

Europæisk skepsis over for privatisering

Regeringen vil konkurrenceudsætte flere opgaver i Danmark. Samtidigt spreder skepsissen sig i andre lande. I Tyskland forventer kommunernes talerør, at kommunerne igen overtager flere serviceopgaver.

 udbud

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Mere kvalitet for færre penge. Sådan lyder argumentet for mere privatisering i Danmark. Regeringen har som målsætning, at kommunerne inden 2015 udsætter minimum 31,5 procent af deres opgaver for konkurrence. De europæiske erfaringer med privatisering er dog langtfra entydige. I Tyskland er stemningen på det seneste vendt imod privatisering.

"Flere og flere mener, at nogle serviceområder er så betydningsfulde for samfundet, at de bør være garanteret af det offentlige. For eksempel områder som vandforsyning, hospitalssektor, børnehaver og pleje af ældre. Derfor kan privatisering være et problem,” siger Gerd Landsberg, der er formand for Deutscher Städte- und Gemeindebund, der i Tyskland svarer til KL.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57