Politik fra rødderne

EU sinker udvikling af private partnerskaber

I offentligheden taler EU varmt for brugen af offentlig-private partnerskaber (OPP), men samtidig tøver EU med at åbne for udbredelsen af OPP i medlemslandene. Det viser en ny international analyse fra AKF.

 samarbejde

Af Sine Riis Lund | [email protected]

EU frygter, at offentlig-private partnerskaber, OPP, kan blive for Europa, hvad Peter fra L’easy er i Danmark. Et fristende tilbud, som i længden bliver en del dyrere, end pengekassen kan klare.

Det er en af årsagerne til, at EU tøver med at give klare rammebetingelser for OPP, viser en ny analyse fra AKF, Anvendt Kommunalforskning. EU er bekymret over, hvad lånene hos de private aktører vil betyde for styringen af den offentlige økonomi, når kommuner og regeringer binder sig til faste regninger op til 30 år frem i tiden, fortæller forskeren bag, Ole Helby Petersen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57