Kommunen.dk
MENU

EU baner vejen for bæredygtige indkøb

EU baner vejen for bæredygtige indkøb

Et nyt udbudsdirektiv fra EU giver medlemslandene mulighed for at stille krav til arbejdsvilkår og miljøhensyn, når det offentlige køber ind. ClientEarth, en international græsrodsorganisation, følger de nationale prioriteringer tæt

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

290 milliarder. Så mange kroner lægger stat, regioner og kommuner i alt hos private leverandører hvert år, når det offentlige Danmark køber ind. Indkøb, der dækker over alt fra kuglepenne, skriveborde, computere til politiuniformer, sygeplejekitler og velfærdsteknologi. På den måde holder offentlige kroner hjulene i gang i store nationale og internationale virksomheder, der nyder godt af de milliardindbringende leverancer, som årligt sendes i udbud. Og det kræver grundig omtanke for både miljø og mennesker, fortæller Catherine Weller, der er jurist i den internationale græsrodsorganisation ClientEarth til dk-teknik. ClientEarth har de sidste par år fulgt revisionen af EU's udbudsdirektiv på tæt hold, og i marts i år færdigbehandlede og vedtog EU's Ministerråd det endelige direktiv.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.