Kommunen.dk
MENU
I 1996 stod Birte Weiss i sin egenskab af dansk indenrigsminister i en lille bosnisk landsby med hånden for munden og så halvt opløste lig blive hevet op af en massegrav (billede fra BWs bog om sagen).
Foto: Polfoto
I 1996 stod Birte Weiss i sin egenskab af dansk indenrigsminister i en lille bosnisk landsby med hånden for munden og så halvt opløste lig blive hevet op af en massegrav (billede fra BW's bog om sagen). Foto: Polfoto

Et memento fra Balkan

Et memento fra Balkan

For 20 år siden var det bosniere, der flygtede fra en borgerkrig. I dag udkommer antologien Og Balkan kom til Danmark, der vil afdække, hvordan vi håndterede de 20.000 flygtninge, og en af hovedforfatterne er Danmarks indenrigsminister i de år, Birte Weiss.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Har vi glemt, at det er sket før? At mange tusind flygtninge tidligere er strømmet ind over Danmarks grænser i håb om hjælp og beskyttelse. At det kun er 20 år siden.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.