Politik fra rødderne

Englands lokalsamfund overtager sundheden

I England er de lokale styrer i fuldt sving med at oprette sammenslutninger, der skal udstikke retningslinjer for den fremtidige sundhedsindsats. 

 partnerskaber

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Læger, byrådsmedlemmer, patientrepræsentanter og kommunale ledere skal fremover sidde om samme bord og træffe beslutninger om den lokale sundhedsindsats. April i år skal de lokale styrer overalt i England have oprettet såkaldte ’shadow health and wellbeing boards’. De er forløbere for en slags mere permanente ’bestyrelser’, der træder i kraft i april 2013.

”Det er første gang, at der har været sådanne bestyrelser, hvor du også har politikere og lokale embedsmænd placeret til at træffe beslutninger om, hvordan man forbedrer velværen for befolkningen,” siger forsker Daria Kuznetsova fra organisationen New Local Government Network.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57