Kommunen.dk
MENU

Energi Viborg stiler efter klagenævnet

Energi Viborg stiler efter klagenævnet

Energi Viborg og Energitilsynet er uenige om, hvorvidt den fulde regning for det fejlslagne geotermiprojekt skal betales af forbrugerne. Forsyningsvirksomheden er parat til at tage sagen for klagenævnet

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det kuldsejlede geotermiprojekt fra Kvols ved Viborg går en ny tvist i møde efter sommeren. Ifølge Energitilsynets tilkendegivelse i sagen fra slut juni kan Energi Viborg ikke tørre den fulde regning for geotermiprojektet på i alt 165 millioner kroner af på forbrugerne. Tilsynet vurderer nemlig, at omkring 25 millioner af regningen ikke vedrører efterforskning af projektet, men derimod dækker over udgifter til køb af anlæg og etablering af et selskab på et tidspunkt, hvor der ikke eksisterede nogen drift. Derfor vil det være imod loven at dække denne udgift gennem fjernvarmepriserne, oplyser Energitilsynet til dk-teknik.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.