En håndsrækning til det danske landbrug

Øget afregningspris og flere støttemidler til biogas udgør en tiltrængt støtte til det skrantende danske landbrug. Men organisationer er kritiske over for de miljømæssige konsekvenser. 

 energiaftale

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Landmændene kan se frem til langt mere støtte til at udvinde biogas af gylle og andre affaldsprodukter fra landbruget. Som led i den nyligt indgåede energiaftale hæves afregningsprisen for biogas fra cirka 79 øre per kWh til det, der svarer til 1,15 kroner per kWh, og senest har Fødevareministeriet åbnet for en pulje på 245 millioner kroner i 2012 til tilskud til etablering af biogasanlæg.

”Vi har netop vedtaget et bredt energiforlig, og nu skal der smedes, mens jernet er varmt, så vi kan få skabt vækst og grønne arbejdspladser på landet. Alt for længe har ingen turde binde an med at etablere nye biogasanlæg på grund af den økonomiske usikkerhed. Med den hævede afregningspris, og de 245 millioner i tilskudsordningen serverer vi nu en gulerod, der er til at få øje på. Og jeg tror bestemt, at de nye initiativer vil fyre op under biogasproduktionen,” siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57