Politik fra rødderne

Ifølge KL er det i disse år kommunernes forbandede pligt at nedbringe antallet af dårlige kvadratmeter. Her er det en tidligere skole i Farup ved Ribe, som tidligere på året måtte lade livet.
Ifølge KL er det i disse år kommunernes 'forbandede pligt' at nedbringe antallet af dårlige kvadratmeter. Her er det en tidligere skole i Farup ved Ribe, som tidligere på året måtte lade livet.
Foto: Jens Christian Top, Ritzau Scanpix

Ejendomme for 272 mia.: 'Her kan frigøres store millionbeløb'

Kommunerne har rige muligheder for at fjerne tomgangsdriften af ejendomme og spare millioner på driftsbudgetterne.

 bygninger

Af Jens Holm | [email protected]

Hvert år vedligeholder kommunerne samlet set deres ejendomme for ca. 15 mia. kr., og flere kommuner holder i disse år et vågent øje på netop disse udgifter, der ifølge KL og flere eksperter kan nedbringes markant.

Flere steder er det dog svært eksempelvis at nedbringe antallet af kvadratmeter ved at bulldoze eller frasælge bygninger, fordi kommunerne simpelthen ikke har et godt indblik i, hvad deres ejendomme bliver brugt til.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57