Kommunen.dk
MENU
Efterværn skulle sikre, at anbragte unge fik en lettere start på voksenlivet med uddannelse og arbejde og uden kriminalitet. Men en ny undersøgelse viser, at unge i efterværn er lige så udsatte som unge, der ikke har modtaget støtte, efter de fylder 18 år.
Foto: Gorm Branderup / Polfoto
Efterværn skulle sikre, at anbragte unge fik en lettere start på voksenlivet med uddannelse og arbejde og uden kriminalitet. Men en ny undersøgelse viser, at unge i efterværn er lige så udsatte som unge, der ikke har modtaget støtte, efter de fylder 18 år. Foto: Gorm Branderup / Polfoto

Efterværn har ingen synlig effekt

Efterværn har ingen synlig effekt

Efterværn hjælper hverken unge i uddannelse eller ud af kriminalitet, viser en undersøgelse, SFI står bag. Men alligevel skal efterværn tilbydes alle anbragte unge, lyder det fra interesseorganisationer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

35 procent af de 18-29-årige, der sidder i fængsel, er tidligere anbragte børn. Samtidig oplever hovedparten af tidligere anbragte unge især en række udfordringer i årene efter anbringelsen. De unge har især problemer med uddannelse, arbejde, økonomi og boligforhold. Og mange har problemer med stoffer og kriminalitet, ligesom der er en overvægt af unge med psykiske problemer og unge, som bliver forældre meget tidligt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.