dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Efterværn skulle sikre, at anbragte unge fik en lettere start på voksenlivet med uddannelse og arbejde og uden kriminalitet. Men en ny undersøgelse viser, at unge i efterværn er lige så udsatte som unge, der ikke har modtaget støtte, efter de fylder 18 år.
Foto: Gorm Branderup / Polfoto
Efterværn skulle sikre, at anbragte unge fik en lettere start på voksenlivet med uddannelse og arbejde og uden kriminalitet. Men en ny undersøgelse viser, at unge i efterværn er lige så udsatte som unge, der ikke har modtaget støtte, efter de fylder 18 år. Foto: Gorm Branderup / Polfoto

Efterværn har ingen synlig effekt

Efterværn har ingen synlig effekt

Efterværn hjælper hverken unge i uddannelse eller ud af kriminalitet, viser en undersøgelse, SFI står bag. Men alligevel skal efterværn tilbydes alle anbragte unge, lyder det fra interesseorganisationer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

35 procent af de 18-29-årige, der sidder i fængsel, er tidligere anbragte børn. Samtidig oplever hovedparten af tidligere anbragte unge især en række udfordringer i årene efter anbringelsen. De unge har især problemer med uddannelse, arbejde, økonomi og boligforhold. Og mange har problemer med stoffer og kriminalitet, ligesom der er en overvægt af unge med psykiske problemer og unge, som bliver forældre meget tidligt.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier