E-valg kan give højere udgifter

Kommunerne er ivrige for at modernisere stemmeafgivelsen ved valg, men der er ingen udsigt til økonomiske besparelser ved at gennemføre e-valg. Måske tværtimod, lyder vurderingen i en ny rapport fra Teknologirådet.

 modernisering

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Fintælling af valgstemmer vil fremover måske kunne klares af en maskine frem for af kommunale medarbejdere. Kommunerne har længe efterspurgt e-valg, og nu åbner Teknologirådet en dør på klem. De anbefaler forsøg med mobile valgsteder i mindst tre kommuner ved kommunalvalget i 2013. En arbejdsgruppe under rådet stiller sig dog skeptiske i forhold til, hvor meget man reelt set ville kunne spare med indførelse af elektronisk afstemning.

”Vi vurderer på nuværende tidspunkt ikke, at der er noget som helst at komme efter rent økonomisk. Fordelene ved e-valg er at finde andre steder. For eksempel ved forøget deltagelse og fleksibilitet for vælgerne,” siger chefkonsulent Henning Mortensen fra Dansk Industris it-tele-branchefællesskab, DI ITEK. Arbejdsgruppen, hvor Henning Mortensen sidder, skriver derimod i rapporten, at e-valg i det mindste på kort sigt vil kunne betyde en forøgelse af de samlede udgifter. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57