Politik fra rødderne

Dyre lånevilkår bremser aktieselskabshavnene

Aktieselskabshavnene vil kunne låne penge i KommuneKredit i stedet for at optage dyre lån på det private marked. De dårlige vilkår spænder ben for visionen om aktieselskabet som organisationsform

 havnelån

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Landets syv aktieselskabshavne betaler i dag høje gebyrer, når de skal låne penge til store havneudvidelser, som mange havne står overfor i disse år. I Frederikshavn koster det eksempelvis 10 millioner kroner mere i renter, som skal afdrages løbende, at låne de nødvendige beløb på det kommercielle marked. Det fortæller Nete Herskind, der er vicekontorchef i brancheorganisationen Danske Havne.

- En kommunal aktieselskabshavn kan ikke låne i KommuneKredit, fordi den ikke kan få kommunegaranti. Derfor er ønsket, at havnene uanset organisationsform kan få mulighed for at låne i KommuneKredit fremover, siger hun til dk-teknik.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57