Kommunen.dk
MENU
Vind en borgerløn.  Michael Bohnemeyer har crowdfundet millioner til sit borgerlønsprojekt, der rammer ned i en løbende debat om en betingelsesløs grundindkomst til alle tyskere. Et terningekast afgør, hvem der vinder et års borgerløn svarende til 7.500 kroner om måneden. Foto: Mathias Irminger Sonne
Vind en borgerløn. Michael Bohnemeyer har crowdfundet millioner til sit borgerlønsprojekt, der rammer ned i en løbende debat om en 'betingelsesløs grundindkomst' til alle tyskere. Et terningekast afgør, hvem der vinder et års borgerløn svarende til 7.500 kroner om måneden. Foto: Mathias Irminger Sonne

Drømmen om den forjættede borgerløn

Drømmen om den forjættede borgerløn

En ung berliner, der crowdfunder betragtelige summer og giver det hele væk, har fået debatten om betingelsesløs basisindkomst til at blusse op i Tyskland. Også i Danmark kæmper flere for den gamle drøm om frisættelse af mennesket under den jobløse vækst.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

For få minutter siden kogte salen til rytmerne fra en hårdkogt rapper. Nu er der pludselig helt stille blandt de ca. 300 berlinske publikummer, som næppe tror deres egne ører. På scenen står to unge medarbejdere fra projektet ”Mein Grundeinkommen” (min grundindkomst, red.). Uden nogen som helst form for indsats, betingelser eller modydelser kan alle tilmelde sig trækningen, som denne aften foregår med en oversize skumgummiterning. Gevinsten: et års borgerløn a tolv gange tusind euro eller cirka 100.000 kroner fordelt over et år. Det bliver man ikke rig af, men det er netop tanken bag alle gængse borger-lønsteorier. Beløbet, der afløser alle øvrige offentlige ydelser, skal kun lige række til at sikre borgerens minimale materielle behov.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.