Politik fra rødderne

DONG Energy sælger grøn aflad

Flere kommuner planlægger at købe strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2 for at støtte vedvarende energi. Spildte penge lige i foret på DONG Energys lommer, lyder det fra flere organisationer.

 tema: klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Intentionerne er glimrende. Kommunerne vil være grønnere. Derfor har fire af dem indgået en klimapartnerskabsaftale med DONG Energy. Det er en hensigtserklæring, der skal skabe rammerne for et tæt samarbejde om blandt andet energieffektivisering. Men herfra knækker kurven særligt for Kalundborg og Ballerup, der som delaftale har besluttet sig for at købe al deres strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2. Vedvarende energi, som de skal betale ekstra for. Problemet er, at kommunerne ikke får mere grøn energi ud af det, men alligevel bryster Kalundborg og Ballerup sig flittigt af deres grønne profil. Det får klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd til at reagere. ”De markedsfører sig med en falsk glorie,” siger han.

Rådet anbefaler kommuner ikke at købe strøm fra eksisterende vindmølleparker som Horns Rev 2, da de får nøjagtigt det samme strøm ud af stikkontakterne som alle andre. Forskellen er blot, at de kan notere mere grøn strøm på regnskabet, mens alle andre får sortere strøm på papiret.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57