Kommunen.dk
MENU

DONG Energy sælger grøn aflad

DONG Energy sælger grøn aflad

Flere kommuner planlægger at købe strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2 for at støtte vedvarende energi. Spildte penge lige i foret på DONG Energys lommer, lyder det fra flere organisationer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Intentionerne er glimrende. Kommunerne vil være grønnere. Derfor har fire af dem indgået en klimapartnerskabsaftale med DONG Energy. Det er en hensigtserklæring, der skal skabe rammerne for et tæt samarbejde om blandt andet energieffektivisering. Men herfra knækker kurven særligt for Kalundborg og Ballerup, der som delaftale har besluttet sig for at købe al deres strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2. Vedvarende energi, som de skal betale ekstra for. Problemet er, at kommunerne ikke får mere grøn energi ud af det, men alligevel bryster Kalundborg og Ballerup sig flittigt af deres grønne profil. Det får klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd til at reagere. ”De markedsfører sig med en falsk glorie,” siger han.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.