DONG Energy sælger grøn aflad

Flere kommuner planlægger at købe strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2 for at støtte vedvarende energi. Spildte penge lige i foret på DONG Energys lommer, lyder det fra flere organisationer.

 tema: klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Intentionerne er glimrende. Kommunerne vil være grønnere. Derfor har fire af dem indgået en klimapartnerskabsaftale med DONG Energy. Det er en hensigtserklæring, der skal skabe rammerne for et tæt samarbejde om blandt andet energieffektivisering. Men herfra knækker kurven særligt for Kalundborg og Ballerup, der som delaftale har besluttet sig for at købe al deres strøm fra vindmølleparken Horns Rev 2. Vedvarende energi, som de skal betale ekstra for. Problemet er, at kommunerne ikke får mere grøn energi ud af det, men alligevel bryster Kalundborg og Ballerup sig flittigt af deres grønne profil. Det får klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd til at reagere. ”De markedsfører sig med en falsk glorie,” siger han.

Rådet anbefaler kommuner ikke at købe strøm fra eksisterende vindmølleparker som Horns Rev 2, da de får nøjagtigt det samme strøm ud af stikkontakterne som alle andre. Forskellen er blot, at de kan notere mere grøn strøm på regnskabet, mens alle andre får sortere strøm på papiret.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57