Politik fra rødderne

DF og V: Rockerklubber skal forbydes efter tysk model

Et forbud mod rockerklubber i Danmark har hidtil ikke været muligt at gennemføre. Dansk Folkeparti vil derfor kigge mod Tyskland, hvor de benytter en metode, der kan løse problemet, men regeringen tøver. 

 rockerforbud

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

Skiftende regeringer har gennem tiden forsøgt at forbyde rockergrupper i Danmark, men indtil videre uden held. I Tyskland lykkedes det i 2013 at forbyde rockerklubben Gremium MC Sachsen, og den model skal nu fungere som inspiration, mener både Venstre og Dansk Folkepartis retsordførere.

Hos vores naboer mod syd benytter politiet sig af en såkaldt 'tilskrivningssammenhæng', når de skal bevise, at den kriminalitet, de enkelte rockere begår, bliver begået på klubbens vegne. Hvis en klub eller organisation ikke ekskluderer medlemmer, der gentagne gange begår grov kriminalitet, kan politiet konkludere, at der er en sammenhæng, og dermed lukke den pågældende klub. Det fremgår af et ministersvar fra justitsministeriet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57