Mette Frederiksen (S) har meldt klart ud, at det ikke bliver Socialdemokraterne, der kommer til at lægge de afgørende mandater til at sænke de kommunale udgifter de kommende år. Dermed er det op til Kristian Thulesen Dahl og DF at forhindre velfærdsnedskæringer i finansloven.
Foto: Joachim Adrian / Polfoto
Mette Frederiksen (S) har meldt klart ud, at det ikke bliver Socialdemokraterne, der kommer til at lægge de afgørende mandater til at sænke de kommunale udgifter de kommende år. Dermed er det op til Kristian Thulesen Dahl og DF at forhindre velfærdsnedskæringer i finansloven. Foto: Joachim Adrian / Polfoto

DF-byrødder er imod omprioritering

47 ud af 75 adspurgte DF-byrådsmedlemmer er enten helt uenige eller overvejende uenige i, at der årligt skal skæres én procent i kommunernes budgetter. Kun 32 af dem forventer dog, at partiet stemmer imod en finanslov med sænkede udgiftslofter.

Af Morten Munkholm | [email protected]

Dansk Folkeparti står med de afgørende mandater for, om det såkaldte omprioriteringsbidrag, der årligt vil skære én procent af kommunernes serviceudgifter, bliver til virkelighed i årets finanslov.

Og spørger man i partiets kommunale bagland, er der ikke mange, der er glade for at aflevere penge til regeringens omprioritering. I en rundspørge lavet af Kommunen svarer 47 ud af 75 byrødder, at de enten i høj eller overvejende grad er uenige i princippet.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57