Politik fra rødderne

Dette er IKKE Jesu Kristi blod

Hvem sagde, lovstof var kedeligt. En gribende beretning om ministe rielle embedsmænd og deres heroiske kamp for klare standarder, når borgeren går til alters.

Af Morten Okkels | [email protected]

Det var i 1899. Og sagen var den beklagelige, at den altervin, der sine steder blev brugt, var af helt uacceptabel kvalitet. Der måtte handles og skrides ind. Dengang forstod de at skrive bekendtgørelser, så vi må citere:

”Da det er kommet til Ministeriets Kundskab, at der af en dansk Vin- og Konserves Fabrik falbydes et Fabrikat under Navn af ”Kirkevin, Faaborg Xeres”, skulde Ministeriet tjenstligt anmode Deres Højærværdighed om at ville gøre Præsterne i det Dem betroede Stift opmærksomme paa, at den Vin der af dem anskaffes til kirkeligt Brug, bør være uforfalsket ren Vin, og at det derfor ikke er tilladt ved Nadvertjenesten at anvende et Fabrikat som det ovennævnte, der ikke er Druevin.” 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57