Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Debat/ Det politiske tvangsægteskab

Debat/ Det politiske tvangsægteskab

19. okt. 2012
JON KIELLBERG
DEBATREDAKTØR OG POLITISK BLOGGER
DANSK KOMMUNIKATIONSFORENING OG KOMMUNEN
Email
Jon er cand.scient.adm. og redaktør i Dansk Kommunikationsforening og skriver desuden jævnligt politiske analyser for en række medier. Jon har tidligere været presseansvarlig og arbejdet som journalist, og er samtidig en anvendt foredragsholder om politisk kommunikation og presse- og krisehåndtering. Jon er ved at skrive en bog om de 10 største politiske spinskandaler de sidste 20 år. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

For præcis et år siden udtalte politisk kommentator Hans Engell til et foredrag efter valgkampen i 2011, at ’vi afslører ikke vores kilder, da vi ellers ville save den gren over, som vi sad på’, da han blev spurgt, hvorfor kommentatorerne ikke gør det, som de er sat i verden for – nemlig at afsløre spin og rævekager. Engells udtalelser rammer hovedet på sømmet i forbindelse med de seneste års politiske spinskandaler. Det man med rette kunne kalde 'det politiske tvangsægteskab'. Et platonisk ægteskab og et sammenrend af interesser mellem spindoktorer, journalister og politikere; eller kort og godt: Treenighedens ligevægt.

For alle tre parter har i bund og grund brug for hinanden: Politikeren for at fremme sin sag eller ramme sin modstander, spindoktoren for at tjene sin minister og journalisten for at have adgang til gode kilder og dermed få nye politiske historier – i en evig kamp mellem kollegaer.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier