Kommunen.dk
MENU
Der har længe været ønske om at bygge flere almene boliger i København, eksempelvis i områder
som Nordhavnen. En ændring i planloven gør det nu muligt, men kun få storbyer har gavn af ændringen. Foto: Per Folkver / Polfoto
Der har længe været ønske om at bygge flere almene boliger i København, eksempelvis i områder som Nordhavnen. En ændring i planloven gør det nu muligt, men kun få storbyer har gavn af ændringen. Foto: Per Folkver / Polfoto

”Det kommer ikke til at betyde en skid her”

”Det kommer ikke til at betyde en skid her”

Muligheden for at stille krav om 25 procent almene boliger på byggegrunde er en gave til København og Aarhus. I flere større byer kalder borgmestrene planlovsændringen overflødig.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Københavns overborgmester Frank Jensen og hans borgmesterkollega i Aarhus, Jacob Bundsgaard, har længe sukket efter muligheden for at stille større krav til andelen af almene boliger i forbindelse med større byggeprojekter. Det fik de i forbindelse med finansloven med en ændring af planloven, som betyder, at 25 procent af byggesummen i nye projekter kan afsættes til alment nybyggeri. Mens Jensen og Bundsgaard må være tilfredse, anser borgmestre i større byer som i Aalborg, Viborg, Vejle, Kolding og Odense planlovsændringen for at være kosmetisk.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.