Politik fra rødderne
Der har længe været ønske om at bygge flere almene boliger i København, eksempelvis i områder som Nordhavnen. En ændring i planloven gør det nu muligt, men kun få storbyer har gavn af ændringen. Foto: Per Folkver / Polfoto

”Det kommer ikke til at betyde en skid her”

Muligheden for at stille krav om 25 procent almene boliger på byggegrunde er en gave til København og Aarhus. I flere større byer kalder borgmestrene planlovsændringen overflødig.

 nybyggeri

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Københavns overborgmester Frank Jensen og hans borgmesterkollega i Aarhus, Jacob Bundsgaard, har længe sukket efter muligheden for at stille større krav til andelen af almene boliger i forbindelse med større byggeprojekter. Det fik de i forbindelse med finansloven med en ændring af planloven, som betyder, at 25 procent af byggesummen i nye projekter kan afsættes til alment nybyggeri. Mens Jensen og Bundsgaard må være tilfredse, anser borgmestre i større byer som i Aalborg, Viborg, Vejle, Kolding og Odense planlovsændringen for at være kosmetisk.

- Det er fint, at vi i kommunerne nu har fået den frihed. Men vi har ingen aktuelle planer om at benytte os af muligheden i Odense, fordi vi allerede har et varieret boligmarked, siger Anker Boye, borgmester i Odense (S), og tilføjer:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57