Politik fra rødderne

Det handler om signalværdi – ikke om byggesagsgebyrer

Hverken Dansk Erhverv, Dansk Byggeri eller DI Byg kan dokumentere, at lave eller slet ingen byggesagsgebyrer får virksomheder til at flytte til. Signalet er det afgørende, mener branchen

 gebyr

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Med jævne mellemrum beslutter kommunalbestyrelser rundt omkring sig for at slå prisen ned på det gebyr, som kommunen opkræver hos virksomheder og borgere for at behandle en byggesagstilladelse. Blandt de nyere eksempler er Odense, der har valgt helt at fjerne alle byggesagsgebyrer – det kommer til at koste syv millioner kroner årligt – i Nyborg gør man sig samme overvejelser, Fredensborg og Greve har sænket gebyret for enfamiliehuse og i Kolding har kommunen taget 'hul' på den nye lovgivning fra 2015, hvor gebyrerne i alle kommuner skal beregnes efter, hvor mange timer kommunen har lagt i sagsbehandlingen.

Men mens politikerne drejer på gebyr-håndtagene flere steder, foreligger der imidlertid ingen undersøgelser af en direkte sammenhæng mellem lave eller ingen byggesagsgebyrer og antallet af virksomheder der flytter til en kommune. Det fortæller både Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri, da dk-teknik stiller spørgsmålet til brancheorganisationerne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57