Politik fra rødderne
Ny debatbog peger på, at eliten glemmer den hårdtarbejdende klasse med mange år på arbejdsmarkedet og sætter pensionsalderen op, som om alle sidder ved et skrivebord med en lang uddannelse.
Foto: Søren Breiting, Ritzau Scanpix (arkiv)

Folket, som eliten ikke kan se

En bog om en nedslidt arbejderklasse, der føler sig overhørt og overset af "djøfferne".

 boganmeldelse

Af seniorkonsulent Lene Stenstrop | lene@dknyt.dk

Den danske arbejderklasse er trætte af at blive talt ned til eller endnu værre; ikke at blive hørt. I forlængelse af kommunen.dk’s artikler om Danmarks dårligste arbejdsmiljø, skrevet på baggrund af de nyeste tal fra Forskningscenter for Arbejdsmiljø, kan der næppe være bedre timing for udgivelsen af cand.phil. i samfundsfag Lars Olsens bog "Det Forsvundne Folk".

Bogen omhandler den stigende sociale utryghed og "djøfisering" bag ændringerne for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Ændringer, der tydeligt viser forskellen på dét, Lars Olsen kalder "eliten" og "folket".

Den amerikanske samfundsforsker Joan C. Williams og Lars Olsen er begge optaget af den klasseforskel, der bliver større og større, samt hvorfor netop arbejderklassen stemmer, som det er tilfældet.

Elitetræthed
Joan C. Williams skrev i 2016, da det stod klart, at Donald Trump ville blive USA’s præsident, et essay med titlen "Hvad så mange mennesker ikke fatter, om den amerikanske arbejderklasse". Og Lars Olsen har her i 2018 skrevet bogen "Det Forsvundne Folk".

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57