Kommunen.dk
MENU

Det er svært at fælde dom over mobning

Det er svært at fælde dom over mobning

95 procent følelser og 5 procent fakta. Mobning er svær at oversætte til jura. For selv om mobning har store konsekvenser for den enkelte, er det svært at bevise. Det siger advokat, der efterlyser nye regler.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

på, hvor grænsen mellem kærligt drilleri og ondskabsfuld mobning præcis går, og det er et problem, at reglerne ikke er mere klare. Det mener advokat Peter Breum, som har ført en række mobbe- og chikanesager i Danmark.
”Der er ikke nok retslige instrumenter. Praksis viser, at man maksimalt får 40.000 kroner udbetalt i erstatning for sexchikane, som er en særlig form for mobning. Det batter jo ikke noget efter en lang sygemelding,” siger han.
Frankrig har en lovgivning mod mobning, men så langt er Danmark ikke. Her findes kun almindelige retningslinjer, så de danske mobbe-sager bliver kørt efter arbejdsskadereglerne eller efter principperne om overtrædelse af de almindelige ansættelsesregler.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.