Der skal lovgives, så affaldet ikke går op i røg

I Enhedslisten er miljøordfører Per Clausen ikke i tvivl om, at en yderligere regulering gennem lovgivningen er nødvendig på affaldsområdet

 tema: affaldshåndtering

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Forbrænding kontra genanvendelse: Ser du det som et spørgsmål om ’enten eller’ eller ’både og’?
Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal have mere genanvendelse og mindre forbrænding fremadrettet. Så det handler om at ændre kurs i den danske affaldspolitik, det er jeg ikke i tvivl om. Men det betyder ikke, at man ikke også i fremtiden vil se afbrænding. Det er jo ikke sådan noget, man afvikler fra den ene dag til den anden, men jeg ser da for mig, at genanvendelse kommer til at spille en langt større rolle fremadrettet.

 Borgernes rolle i affaldshåndteringen: Skal alle husstande i Danmark fremover udsortere den organiske fraktion?
Det tror jeg ville være et godt element i en løsning, hvor man får en mere fornuftig anvendelse af den organiske fraktion, så det betragter jeg i hvert fald som noget af det, vi skal arbejde på.
Det er klart, at det er noget, vi skal forhandle med kommunerne, og det bedste er jo, hvis vi kan blive enige med kommunerne om, at det er den vej, vi skal gå. En forhandlingsløsning vil være mit første bud på, hvordan man kommer i gang med det. Men det er klart, at vi også skal sende et signal. Vi skal have en plan med vores affaldshåndtering, og der synes jeg jo, at det skal indgå. Og så må vi bare finde ud af, hvordan vi håndterer det i forhold til kommunerne på en måde, så kommunerne selv får mulighed for at finde de modeller, der er bedst set fra deres synspunkt.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Andet

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57