Kommunen.dk
MENU
Wir schaffen das! Den berlinske arbejds- og integrationsminister Dilek Kolat åbner et Velkommen i arbejde-kontor for flygtninge i den tyske hovedstad. Hvis man kigger på jobstatistikkerne for asylansøgere i Tyskland, er der lang vej igen.
Foto: Mathias Irminger Sonne
Wir schaffen das! Den berlinske arbejds- og integrationsminister Dilek Kolat åbner et "Velkommen i arbejde-kontor" for flygtninge i den tyske hovedstad. Hvis man kigger på jobstatistikkerne for asylansøgere i Tyskland, er der lang vej igen. Foto: Mathias Irminger Sonne

Den tyske kamp for flere flygtninge på arbejdsmarkedet

Den tyske kamp for flere flygtninge på arbejdsmarkedet

Siden flygtningekrisens udbrud for et år siden er over en million flygtninge søgt mod Tysklands sultne arbejdsmarked. Kommuner, arbejdsformidlinger, forbund og virksomheder kæmper for at få flygtninge hurtigt i arbejde, mens uddannelse kommer til at udgøre den langsigtede løsning.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Valgkampen raser i Berlin. Overalt lover valgplakater bedre skoler, lavere husleje, færre flygtninge eller større sikkerhed for berlinerne, som skal sammensætte delstatsparlamentet på ny den 18. september. Men et tema glimrer ved sit fravær i valgkampen: Integrationen af de op mod 100.000 flygtninge, der allerede befinder sig i den tyske hovedstad med den ene eller anden opholdsstatus.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.