Politik fra rødderne

Den politiske hjerne er styret af følelser

Følelser har afgørende betydning, når vi træffer politiske valg. Forstår man ikke det, taber man spillet om magten. Det mener Drew Westen, hvis forskning har haft en væsentlig indflydelse på, hvordan amerikanske politikere - særlig på venstrefløjen - taler til deres vælgere. 

 neuropolitisk

Af Benjamin Holst | [email protected]

Når vi køber en is, krammer en ven eller stemmer på Dansk Folkeparti, sker det som et resultat af elektriske udladninger fra milliarder af celler, de såkaldte neuroner, i vores hjerne. Neuronerne kommunikerer i netværk og skaber grundlaget for et ræsonnement og en beslutning, der omsider kan føre til, at vi handler - eller lader være.

Hjernen har omtrent 1.000 gange større 'processorkraft' end den hurtigste computerchip og er så kompleks, at videnskaben - billedlig talt - endnu kun har skrabet hjernebarken. Men ved hjælp af avanceret udstyr, såkaldt Functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI), der måler neuronernes magnetiske ekko, kan forskere i dag følge med i, hvor og hvordan de neurale netværk reagerer på forskellige stimuli, eksempelvis politiske budskaber.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57