Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Dagene er trivielle og frustrerende for de flygtninge på asylcentrene, som hverken er i arbejde eller praktikforløb. De oplever det som kun at spise og sove. 
Foto: Mads Nissen / Polfoto
Dagene er trivielle og frustrerende for de flygtninge på asylcentrene, som hverken er i arbejde eller praktikforløb. De oplever det som kun at spise og sove. Foto: Mads Nissen / Polfoto

Den danske model står i vejen for indslusningsløn

Den danske model står i vejen for indslusningsløn

Årets rapport fra Danmarks Statistik om indvandrere i Danmark viser en stadig stigende arbejdsløshed blandt ikke-vestlige indvandrere. Indslusningsløn bliver nævnt af flere som en løsning, men modstandere mener, at den udgør en trussel mod vores arbejdsmarkedsmodel.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Syriske Manal Tahhan er både en af de heldige og en af de uheldige. Uheldig, fordi hun er flygtet fra krig, trusler og rædsler, havde en ni måneder lang asylproces og ikke blev anerkendt som politisk flygtning, selvom hun mente at kunne bevise det. Heldig, fordi hun til forskel fra mange andre flygtninge er kommet i arbejde. Forskellen i beskæftigelsesfrekvens mellem ikke-vestlige indvandrere og etniske danskere er så markant, at det skriger på handling.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier