Kommunen.dk
MENU
Dagene er trivielle og frustrerende for de flygtninge på asylcentrene, som hverken er i arbejde eller praktikforløb. De oplever det som kun at spise og sove. 
Foto: Mads Nissen / Polfoto
Dagene er trivielle og frustrerende for de flygtninge på asylcentrene, som hverken er i arbejde eller praktikforløb. De oplever det som kun at spise og sove. Foto: Mads Nissen / Polfoto

Den danske model står i vejen for indslusningsløn

Den danske model står i vejen for indslusningsløn

Årets rapport fra Danmarks Statistik om indvandrere i Danmark viser en stadig stigende arbejdsløshed blandt ikke-vestlige indvandrere. Indslusningsløn bliver nævnt af flere som en løsning, men modstandere mener, at den udgør en trussel mod vores arbejdsmarkedsmodel.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Syriske Manal Tahhan er både en af de heldige og en af de uheldige. Uheldig, fordi hun er flygtet fra krig, trusler og rædsler, havde en ni måneder lang asylproces og ikke blev anerkendt som politisk flygtning, selvom hun mente at kunne bevise det. Heldig, fordi hun til forskel fra mange andre flygtninge er kommet i arbejde. Forskellen i beskæftigelsesfrekvens mellem ikke-vestlige indvandrere og etniske danskere er så markant, at det skriger på handling.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.