Politik fra rødderne

De unge er aktive – for samfundets og CV’ets skyld

Ungdomspartierne har flere medlemmer end for ti år siden, og undersøgelser peger på, at de unge engagerer sig mere. Den ambitiøse generation, som voksede op under krisen, vil dygtiggøre sig, mens de ændrer verden.

 tendens

Af Eva Aagaard | [email protected]

I 60’erne og 70’erne definerede de unge sig gennem politikken. De gjorde op med samfundets forventninger og kæmpede for at blive hørt. I de følgende årtier blev ungdommen kritiseret for at være en uengageret ’nå-generation’, som ikke tog stilling til politiske spørgsmål.

I dag er de unge igen blevet politisk aktive. De går til møder i ungdomspartierne, laver frivilligt arbejde, diskuterer politik med deres venner på Facebook og markerer holdninger gennem deres forbrug ved for eksempel at spise de varer, som supermarkederne smider ud. Men de unges engagement foregår på andre præmisser end i 1970’erne. Det handler ikke længere om at lave hele systemet om, men om at gøre verden bedre, mens man selv får noget på CV’et.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57