Politik fra rødderne

De store tanker er forsvundet

På en SF-kongres i 1967 proklamerede han dannelsen af det nye parti VS. Nu reflekterer tidligere folketingsmedlem Erik Sigsgaard over den endelige opløsning af Venstresocialisterne.

 opløsning

Af Sine Riis Lund | [email protected]

VS lever jo videre i den forstand, at I har skabt Enhedslisten. Hvordan mener du, at partiet forvalter den arv?

Stort set udmærket synes jeg. Det er afgjort det mindst ringe blandt de politiske muligheder, der er i Danmark. Dertil kan man sige, at med hensyn til at forsvare folks truede rettigheder, synes jeg, Enhedslisten gør det godt. Og så synes jeg, de gør det godt med hensyn til at arbejde for en demokratisering, for eksempel ved at kritisere de utallige milliarder, der går direkte til olieselskaber og andre store selskaber. Jeg kunne så mangle, at Enhedslisten og andre havde blik for nødvendigheden af at afinstitutionalisere vores institutioner. Og det gælder alle. Det gælder vuggestuen, det gælder gymnasiet, og det gælder de sociale forvaltninger. I forhold til mange institutioner er demokratiseringen ikke fulgt med. Mange mennesker, som er i vanskelige situationer, bliver behandlet som undersåtter i vores forvaltninger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57